כקוסמטיקאית אני נשאלת הרבה פעמים על הבדלים בין קוסמטיקה המונית (mass-market) לקוסמטיקה מקצועית. לפני כמה ימים נתקלתי בפוסט בפייסבוק בדיוק באותו נושא. הכותבת, יוליה גגארינה, כימאית מדענית, עוסקת בפיתוח טכנולוגי של תכשירים קוסמטיים. תרגמתי בשבלכם את הפוסט שלה לעברית. תהנו, חברים. אני נהניתי ??
"מדור:"המטבח הקוסמטי"
בכל שנות עבודתי כולם שואלים אותה שאלה מענינת. אם קוסמטיקה מקצועית וקוסמטיקה המונית 
(mass-market) מכינים מאותם המרכיבים, אז מה ההבדל? למה לשלם יותר? הנה התשובה שלי.

לחומרים הפעילים שבקרמים יש מינון מינימלי ומינון מקסימלי המומלץ לשימוש בתכשיר. למשל, בין 1% ל-5%. זה הטווח בו פעילות החומר הכי יעילה במינימום תופעות לוואי.

קוסמטיקה המונית. כדי לייצר תכשיר אפקטיבי בעלות יותר נמוכה לוקחים חומר פעיל בריכז של 1%. וכולם מרוצים.

קוסמטיקה המונית. אותו חומר פעיל אפשר להוסיף בריכוז 0.1% (מה שנקרא "כמות שיווקית").
אבל "קוסמטיקה" זה הרבה פעמים על פינוק. אז יהיו גם אנשים שיהנו מכמויית האלה.

קוסמטיקה מקצועית. לוקחים חומר פעיל בריכוז של 5% + 1-2% "שלא יאבד מיעילותו". כתוצאה, מקבלים תכשיר פעיל, אבל עבודה עם תופעות לוואי כמו גרד, אדמומיות, קילופים, יובש, נופלת על הכתפיים של הקוסמטיקאיות מקצועיוצ ומוסמכות לכך.

קוסמטיקה מקצועית. אם לשים חומר פעיל ב"כמות שיווקית" , יהיה מאוד קשה להסביר ללקוח "זה עובד, אבל לאט. צריך לחכות" לקוח פשוט לא יחזור. לכן, לא משחקים עם זה.

אבל. אם אתם חושבים שכל הקוסמטיקה המקצועית מייוצרים על ידי הגדלת ריכוזים של חומרים פעילים, אתם טועים. יש דבר כזה "יותר – זה פחות טוב". למשל, אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון). בריכוזים גבוהים מידיי הם עלולים להפוך לפרו אוקסידנטים (מחמצנים). לכן,יצרניי קוסמטיקה מקצועית (כמו יצרני התרופות) הולכים הרבה פעמים על שילוב של חומרים פעילים שעובדים בשיתוף פעולה זה עם זה. "
Юлия Гагарина ©

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

2 × one =